Naše kávy
Ve Starbucks vždy šlo a půjde o kvalitu. S naší vášní pro kávu soupeří pouze láska k jejímu sdílení.
Ať už popíjíte sami nebo hostíte přátele, vychutnávání kávy doma by mělo být relaxačním, uklidňujícím a oduševnělým zážitkem. Z široké nabídky možností je někdy těžké najít dokonalý šálek kávy.
100% arabica
Na to, jakou má vaše káva chuť, má vliv řada faktorů. Jedním z největších je druh kávovníku, ze kterého zrna pocházejí. Používáme 100 % zrn odrůdy Arabica, takže si můžete vychutnat lahodnou, vysoce kvalitní kávu, kterou pomáhají tato zrna vytvářet.
Zrnka odrůdy Arabica jsou základem skvělé chuti šálku kávy. Vysoce kvalitní chuť má kořeny v nadmořské výšce. Kávovníkům Arabica se daří ve vyšších polohách, zpravidla mezi 1 300 a 2 000 metry. V těchto nadmořských výškách horké dny a chladné noci zpomalují růst kávových třešní.
Díky tomu mají třešně a kávová zrnka uvnitř víc času na vývoj, takže vznikne lahodně vytříbená chuť.
SPEKTRUM PRAŽENÍ STARBUCKS ROAST™
Naše kávy jsou klasifikovány podle tří profilů pražení, takže můžete snadno najít chuť a intenzitu, která je pro Vás ideální.
Blonde Roast
Lehčí a jemná káva Starbucks® Blonde Roast jemně probouzí smysly a poskytuje přístupný a chutný šálek s lehkými náznaky pražení.
Blonde RoastMedium Roast
Naše středně pražené kávy jsou hladké a vyvážené a jsou ideální pro každou přestávku na kávu.
Medium RoastDark Roast
Tyto kávy s plnějším tělem a výraznou chutí se vyznačují robustní chutí a charakteristickou esencí intenzivního pražení.
Dark RoastDark Roast (Decaf)
Tyto kávy s plnějším tělem a výraznou chutí se vyznačují robustní chutí a charakteristickou esencí intenzivního pražení.
Dark Roast (Decaf)
Naše oblíbené zrnkové kávy
Guatemala
Blonde Espresso Roast
Colombia
Espresso Roast
French press
Příprava kávy pomocí french pressu vám pomůže zachovat cenné přírodní oleje, které jsou jinak absorbovány papírovými filtry. Káva tak získá plnou chuť a zároveň hustou a bohatou konzistenci..
1. Mletí a odměření kávy
Použijte kávu mletou nahrubo, která vypadá jako mořská sůl. Odměřte 10 gramů kávy na 180 ml vody.
TIP: Pamatujte, že káva je jako ovoce nebo zelenina. Kupujte ji často a v malém množství, aby si zachovala svou čerstvost.
2. Zalijte horkou vodou
Naplňte french press horkou vodou, která prošla varem. Ujistěte se, že vodou zalijete všechnu kávu.
TIP: Pokud chcete, aby vaše káva měla co nejlepší chuť, použijte filtrovanou nebo balenou vodu.
3. Přikryjte víkem a nechte kávu spařit
Přikryjte french press víkem, ale píst nechejte vytažený. Kávu nechte spařit 4 minuty.
4. Stlačte píst a nalijte si kávu
Pomalu stlačujte píst dolů. Jakmile stlačíte píst až na dno můžete si kávu nalít a vychutnat.Pour-over
Pour Over je krásně jednoduchý a dostupný způsob, jak si uvařit jediný šálek kávy s čistou, plně rozvinutou chutí a tělem.
1. Odměření a přiveden k varu
Odměřte si tolik vody, kolik budete potřebovat k přípravě kávy, a ktomu trochu navíc k opláchnutí filtru. Přivďte k varu.
2. Zvlhčení filtru
Krátce opláchněte papírový filtr horkou vodou a použitou vodu vylijte. Tento úkon dodá vaší kávě tu nejčistší možnou chuť.
3. Odměření a mletí kávy
Nyní si odměřte kávu. K přípravě kávy metodou Pour Over budete potřebovat středně hrubou mletou kávu a papírový filtr. Odměřte 10 gramů kávy na 180 ml vody.
4. Nalijte si kávu a počkejte
Zalijte pour over horkou vodou tak, aby všechna káva byla namočena. Počkejte a nechejte kávu na 10 sekund odstát. Tímto úkonem docílíte toho, že káva absorbuje vodu rovnoměrně, a začne se jí rozvíjet chuť.
5. Dolijte zbytek vody a vychutnejte si kávu
Pomalu přilijte zbytek vody pomalými, krouživými pohyby, abyste zalili všechna zrnka kávy. Káva je určena k okamžité konzumaci.
TIP: Chcete-li být v metodě Pour Over precizní, použijte časovač. K přípravě jednoho šálku budete potřebovat asi 3 minuty.Pour Over ledové kávy
Pour Over k přípravě ledové kávy je jednoduchá a přístupná metoda k přípravě ledové kávy s bohatou, plnou chutí
1. Zvlhčení filtru
Krátce opláchněte papírový filtr horkou vodou a vylijte vodu použitou k opláchnutí. Tento úkon dodá vaší kávě tu nejčistší možnou chuť.
2. Vyberte si správně namletou kávu
Nyní si odměřte kávu. K přípravě kávy metodou Pour Over budete potřebovat středně hrubou mletou kávu a papírový filtr. Odměřte 20 gramů kávy na 180 ml vody.
3. Odměření kávy
Pour Over k přípravě ledové kávy má dvojnásobnou sílu a ředí se ledem, takže si odměřte 4 lžíce kávy na každých 180 ml horké vody.
4. Nalijte si kávu a počkejte
Zalijte pour over horkou vodou tak, aby všechna káva byla namočena. Počkejte a nechejte kávu na 10 sekund odstát. Tímto úkonem docílíte toho, že káva absorbuje vodu rovnoměrně, a začne se jí rozvíjet chuť.
5. Dolijte zbytek vody
Pomalu přilijte zbytek vody pomalými, krouživými pohyby, abyste zalili všechna zrnka kávy.
6. Přidejte led
Takto připravenou kávu nalijte do sklenice s ledem, aby se vychladila, a ihned podávejte.
TIP: Díky své šťavnatosti a jemné citrusové kyselosti jsou k přípravě kávy metodou Pour Over vhodné kávy pocházející z Afriky..Překapávač
Pokud si chcete jednoduše a pohodlně připravit kávu, zvolte překapávač s použitím správně namleté kávy a vody.
1. Vyberte si správně namletou kávu
Pro přípravu kávy v papírovém filtru s plochým dnem jsou nejlepší středně velká kávová zrna, která se velikostně podobají mořské soli. Pro přípravu kávy v kornoutovém filtru použijte jemněji namletou kávu, která má konzistenci jako cukr krystal.
2. Odměření kávy
Na každých 180 ml vody si odměřte 10 gramů čerstvě namleté kávy.
3. Uvařte si kávu a vychutnejte si ji
TIP: Káva z překapávače je vždy nejlepší čerstvá, takže si jí připravte pouze tolik, kolik jí vypijete na jedno posezení. Znovu ohřívaná káva může mít mdlou chuť.